Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنه های زعفران سازگار با شرایط آب و هوایی سردسیر در اردبیل توسط حسن بیگناه از کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل تولید شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ابصارخبر، بنه های زعفران سازگار با شرایط آب و هوایی سردسیر در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، توسط حسن بیگناه کارمند این واحد تولید و آماده بهره برداری و ارایه خدمات فنی و تخصصی به زارعین و شرکت ها و سازمان های زیربط قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیگناه با بیان اینکه از 15 سال پیش توده های محلی زعفران از مناطق هدف استان خراسان رضوی به اردبیل انتقال، گفت:طی طرح مصوب دانشگاهی برای اولین بار مزرعه مادر برای تعیین سازگاری توده های محلی مناطق زعفران خیز در ایستگاه تحقیقاتی مزرعه حسن باروق دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل احداث شد.

وی افزود: در این طرح تقویم زراعی و تاریخ های مختلف کاشت گیاه زعفران در شرایط اردبیل، طی تحقیقات گسترده معین شد.

کارمند دانشگاه آزاد اردبیل با بیان اینکه برای بررسی های تکمیلی با مشارکت سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس، سازگاری و پایداری الگوهای کاشت گیاه زعفران بر اساس اقلیم و اقتصاد منطقه مورد مطالعه قرار گرفت، افزود: بهترین تاریخ کاشت زعفران در شرایط استان اردبیل در فاصله زمانی خرداد و شهریوماه بوده که بالا ترین عملکرد زعفران در شرایط اقلیم اردبیل 21/5 کیلوگرم مشخص شده است.

بیگناه در پایان سخنان خود آشنایی زارعین با طریقه کشت وکار و فرآوری گیاه زعفران را متذکر شد و گفت: استفاده بهینه از شرایط اقلیمی و طبیعی از جمله نزولات جوی و آبهای آبیاری بلااستفاده فصل پاییز، ایجاد اشتغال فصلی برای زراعین منطقه در فصل پاییز و جلوگیری از مهاجرت فصلی زارعین برای کار به شهرهای بزرگ، ایجاد زمینه لازم برای رونق صنایع بسته بندی، تبدیلی و صادراتی گیاه زعفران در منطقه ، از جمله اهداف این طرح تحقیقی و ترویجی است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل

مسعود ایرانی بیان کرد: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.

او افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات اظهار کرد: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.

ایرانی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.

در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو
  • بحران آب در مغان جدی است
  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • صعود تیم والیبال دانشجویان واحد کاشان به نیمه‌نهایی مسابقات دانشگاه آزاد
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار